Total Pageviews

Thursday, November 25, 2010

Hari yang Pertama di Pusat Latihan Soccer Kids


Selepas bertungkus lumus di FAM kini kami sudah pun berjaya memilih 24 peserta yang layak untuk menyarung jersi Soccer kids. Tapi ini tidak bermakna mereka akan ke perlawanan akhir menentang pasukan antarabangsa. Mereka juga akan menjalani latihan dan juga beberapa ujian bagi memastikan hanya yang layak mendapat tempat di Soccer kids. Nak tahu berapa org yang akan ke final tunggu... 


24 peserta yang terpilih dari seluruh Malaysia

Ni kami nak cerita berkenaan dengan latihan pusat mereka pada hari pertama mereka di sini mereka telah pun dibawa untuk sesi bergambar. Lokasi photoshoot di sri pentas TV3. Yang menariknya mereka sempat berjumpa dengan Fara Fauzana....

Fafau sedang sembang dgn Finalis Soccer Kids


Sebelah petang mereka mula membuat Lite training. Nama jer latihan ringan tapi nak patah kaki jugak ikut mereka nie. mereka kena berlari pusing disekeliling Kompleks Rakan Muda sebanyak 6x tanpa henti... fuhhhh.... jenuh.... 
6x Pusing tanpa henti.... saya 3x jer nah nak pengsan

Coach buat ini bagi memastikan mereka cukup stamina dan juga ketahanan yang tinggi, Bukan nak dera. Alhamdulillah mereka menjalani latihan dengan baik.. Coach memberi pujian dekat mereka walaupun mereka kecil tapi berjiwa kental... Selepas memanaskan badan mereka mula membuat latihan sepakkan.. bagaimana cara sepakkan yang betul...

Walaupun penat selepas pemilihan tak habis lagi mereka tetapi berlatih utk menentang pasukan lawan

Kehidupan mereka disini dikawal rapi dari permakanan sehingga aktiviti diluar padang supaya apa yang dilakukan tidak mendatangkan kecederaan, ye lah bukan apa takut tak sempat nak lawan bola dah ada kecederaan. Nantikan mereka selepas ini sebab mereka akan diberikan kejutan, nak tahu nantikan.... 

1 comment:

  1. macamana nak buat friendly match dengan soccer kids?

    ReplyDelete