Total Pageviews

Sunday, February 26, 2012

Futsal Friendly Match with Artist

By Nurul Oyun Rosli


Pada tarikh 17 Febuari 2012 yang lepas,soccer kids telah mengadakan satu perlawanan futsal persahabatan di antara peserta Soccer Kids dengan artis-artis  terkenal iaitu Fiq Mentor,Aizat, Kamal Adli, Aiman (Vanilla Coklat), Johan Juvana, Adam Juvana, Syazwan Juvana,Nashrin dan secara tidak langsung Nabila Huda pun join sekali dalam perlawanan tu. sporting habis !! :)

<>  <> 
sebelum bermula,kita bergambar dulu untuk press ^^
<> 
Amboii semangat betol Artis kita ^^
Selain perlawanan antara artis,wakil-wakil dari media dan sponsor juga turut memeriahkan futsal pada hari itu.
kita ada Team :
<>  <> <>
Brand Management Group (BMG)
<>  <> 
ECE 
<>  <> 
Entertainment TV3
<>  <> 
MYTV3
<>  <> 
D periuk catering
Meriah kan?tapi dalam keseronokkan tu ada jugak salah seorang dari team BMG mengalami kecederaan yang tidak diigini..nasib baik kejang nye sekejap..tak lama selepas tu, dia terus bangun dan sambung perlawanan team dia.. power kan? haha..
<>  <> 
Aduh !
kat sini kita nak share aksi-aksi menarik yang dapat kita snap secara candid ! :p
<> <> <> <>
apa la yang disuka sangat c johan dengan adam tu yea?
<>  <> 
gaya power abg Aidit kita :) Fuhh !!
<> <> <> <> <> <>
Opps ! 
<>  <>  <> <>
nak dijadikan cerita tentang gambar ni,Johan sebenarnya tengah ambil feel nak pertahankan
bola dari gawang penalti..hahaha..ambil feel pun kalah jugak..sabar je lah johaaann.. :)
Nak tengok gambar-gambar lagi menarik,korang boleh click page rasmi Soccer Kids di
Akhir sekali mesti la korang semua nak tau sape menangkan? team yang masok ke peringkat akhir ialah team BMG menentang team gabungan Artis dgn soccer kids !!
Pemenangnya ialah team :
<>  <>  <> <>
BRAND MANAGEMENT GROUP (BMG)
yeaayy!!hadiah-hadiah yang mereka dapat
ialah wang Tunai sebanyak rm1000,barangan ECE dan Medal .
 Tahniah diucapkan kepada team BMG dari kami ^^
orait sampai disini sahaja untuk entry kali ini, korang semua jangan lupa saksikan Soccer Kids musim ke 4 bermula Ahad ini 4 Mac 2012 Jam 7:30 malam hanya di TV3 !!! Assalamualaikum ~

Wednesday, February 15, 2012

Mengimbas Kembali...

By M Samsairol Che Aman

Kalau kita ingatkan kembali pada musim musim yang lalu kebanyakkan pemain soccerkids telah pun diberikan pendedahan yang menarik tidak kira cara bermain bola hingga lah menjalani hidup sebagai pemain bola yang profesional.

Tapi bukan lifestyle yang seperti ini 

David Beckham dengan Roll Royce!! 

Wayne Rooney dengan Mercedes!!!

Cristiano Ronaldo dengan Bentley!!

Bukan seperti ini tetapi kami hanya mampu berikan mereka tentang bagaimana untuk menjadi  seorang pemain yang terbaik dan mengekalkan prestasi mereka.Bukan mudah untuk melahirkan pemain yang terbaik dalam masa sebulan. Tapi ini merupakan salah satu sumbangan kami untuk industri bola sepak Malaysia, Jadi kami akan berjuangan demi negara dengan cara begini.

team Malaysia yang merangkul emas ketika di sukan SEA

Seperti tahun tahun yang lalu pihak TV3 telah pun membawa pemenang soccerkids ke luar negara bagi menyaksikan bagaimana pasukkan internasional beraksi. Yang menariknya pada musim ke 3 pemenang di bawa ke london untuk latihan bersama Akademi Tottenham Spurs.

Haikal and Faizal di Stadium White hart lane 

Ternyata apa yang jadi datang luar dari jangkaan kami apabila prestasi mereka terlalu berbeza dengan pemain di sana. Hampir semua pemaian disana selesa dengan kehadiran faizal dan Haikal.

Turut hadir bersama faisal dan haikal ialah Bred and Monty from Hong kong. 

Banyak yang mereka pelajari dari kehidupan orang di london hingga lah cara untuk menjadi pemain yang lebih profesional. Tak kira lah dari segi latihan, makan serta penampilan.

Di lounge tottenham spurs 

Pemain Soccerkids bersama monty and bredly . walaupun mereka baru berkenalan disana tapi mereka mudah mesra. Kenangan yang dibawakan oleh Soccerkids untuk mereka adalah yang tidak ternilai harganya. Bukan saja mereka malah kami pihak pengurusan juga terasa bertuah kerana dibawa ke London untuk menjalani rakaman disana.


Tahukah anda kerusi yang mereka duduk ini bernilai $1000 pound (RM 5000)  Setiap satu kerana mereka ditempah khas. Bayangkan berapa banyak kerusi yang mereka ada.... 

Peter crouch, bayangkan berapa tinggi mamat nie. Mungkin pintu rumah dia ditempah khas bagi mengikuti spesifikasi tinggi dia.

Tergamam bila dapat berjumpa Gareth bale, siapa sangka mereka akan bertentang mata dengan pasukkan utama Tottenham dan pemaian untuk negara England

Jangan lupa saksikan mereka soccerkids musim ke 4 yang akan bermula pada mac 2012 dan yang pastinya mereka akan memberikan pelbagai kejutan untuk anda semua dan sertai quiz mingguan kami, jika ingin memenangi ticket penerbangan ke Perth Australia dan Osaka Jepun dari Air Asia X . Layari www.tv3.com.my/soccerkids4 dan facebook kami "Soccerkidstv3" . kami tinggalkan anda dengan sudutan menarik akan datang......


video