Total Pageviews

Monday, October 25, 2010

Kehangatan di Kuala Lumpur


Selepas di Kota Bharu kami ke KUALA LUMPUR. Kami mengadakan sesi pemilihan di SMK VICTORIA , Jalan Hang Tuah. 
pemain sedang menunggu giliran.





Di sini kami dapat lihat semangat adik-adik kita berkobar-kobar nak main bola di padang. Tapi pada kali ini jurulatih yang turut serta lebih tegas seperti Coach Lim Chuan Chin, Asri Ninggal dan ramai lagi . Bagi penjaga gol dan setiap pemain, mesti kena ada sarung tangan dan pakaian yang lengkap.


Coach Asri dan Coach Lim sedang berbincang tentang pemilihan

Bukan mudah untuk mencari bakat yang baik. Kami ingan mencari yang terbaik dari yang terbaik untuk menentang pihak lawan. AHhhh... Sebut pasal pihak lawan, pada musim pertama kami bawa dari jepun , musim kedua kami bawa dari Singapore. Tahun ini dari mana agak nya...? Adakah dari Asia? Eropah? Timur Tengah? nak tahu tunggu..... 

Jika anda diluar sana ada apa apa cadangan boleh lah komen dan emailkan di Soccerkids2011@gmail.com .

krew Produksi sedang menjalankan tugas mereka.

Berbalik sesi pemilihan di Kuala Lumpur. Bakat yang dapat cukup hebat sehingga pening kepala coach nak pilih.

coach sedang melihat pemain yang sedang beraksi. Yang mana bakal ke pengkat akhir nanti.

Coach asri memberi penerangan tentang pemainan.

Setiap kesilapan ditegur bagi menjadikan pemain lebih bersungguh sungguh.

taklimat akhir bagi menjelas segala peraturan dan proses pemilihan akhir.

setiap pemain juga akan di interview bagi melihat kebolehan menjawab soalan dari wartawan. Mcm Beckham tak...?

Pemain masuk padang untuk mula kan pemainan.

Penyokong yang turut memeriahkan lagi permainan.

Jadi apa tunggu lagi, jika anda merupakan bakat yang kami cari datanglah ke sesi pemilihan kami seterusnya di Kedah (29/10/2010) dan Pulau Pinang (31/10/2010).




Saturday, October 23, 2010

Kota Bharu yang Meriah...



Kami baru saja pulang dari Kota Bharu Kelantan, sepanjang 8 jam perjalanan akhirnya berbaloi juga kerana kami team soccer kids di sana mendapat sambutan yang cukup meriah....

Suasana di Kota Bharu...


Pelbagai kisah yang cukup menarik dari telatah peserta hinggalah team penerbitan kami. Ada yang tak cukup umur ada yang lambat...







video
ketika mengambil borang pendaftaran


semasa perjalanan kami yang mengambil masa selama 8 jam kami tak kering gusi di hiburkan oleh Aidid pengacara soccer kids. Dari lawak teka teki hingga lah lawak org tempatan di kelantan.


ketika krew penerbitan ke lokasi di kelantan.
 

apabila sampai dihotel tempat kami menginap kami pula rehatkan diri dan juga pada malam ada aktiviti makan malam. kami kunjungi gerai nasi kukus yang sangat popular di Kota Bharu. ZAIMAN nasi kukus. Kat sana pula ada krew TV3 yang bersungguh sungguh nak makan tibe tibe terbantut sebab baju dia terkene kuah kari ... dah lah baju tu kirim kat producer beli kat Manchester. muke terus masam kesian tapi tak pe seronok berada di KOTA BHARU.


 
Budak yang pakai jersey putih sebelah aidid tu lah baju die kene kari nama 
dia shahril....
 

Di Kota Bharu kami berjaya memilih beberapa org yg akan ke peringkat seterusnya. Ini diantara gambar yang dapat kami rakamkan.

di Awal pendaftaran.

ini diantara Jurulatih yang akan membuat pemilihan.

kawalan dijaga ketat bagi melancarkan pemilihan.



ketika saringan kedua dijalankan.

Salah seorang finalis dari kelantan pada musim ke 2. Terima kasih kepada mak nya yang baik hati bagi kuih Akok Yang Meletop..



video
Adik yang berjaya di peringkat seterusnya.. ape nak ckp...

video
muka muka keletihan ...tak pa berjaya peringkat seterusnya kan...

video
apa kata Aidid...
 

Nantikan kami di Kuala Lumpur pula...




Sunday, October 17, 2010

Soccer kids 3 kini Kembali!!!

 ya bagi anda diluar sana jangan ketinggalan dengan ujibakat soccer kids musim ke 3.. 


kalau dulu budak budak soccer kids 2 yang berjaya telah pun di bawa ke London untuk menyaksikan sendiri perlawanan  2 club gergasi " MU vs Liverpool" 
old trafford menjadi saksi!!!


ahhhh  nak tahu apa yang menarik pada tahun ini ??? jom saksikan sendiri dan datang ke ujibakat soccer kids 3 di lokasi berikut :

1 . Padang Maktab Sultan Ismail, Kota Bahru, Kelantan
     22 okt 2010 (8pg - 4 ptg )
2. Padang SMK Victoria, Kuala Lumpur
    24 okt 2010 ( 8pg - 4 ptg )
3. Padang Stadium Sultan Abdul Halim Alor Setar.
    29 Okt 2010 (8pg - 4ptg )
4. Padang Komplek Sony Seberang jaya Pulau Penang.
    31 Okt 2010 (8pg - 4ptg )
5. Padang Dataran Bandaraya Johor Bahru, Johor.
    14 Nov 2010 (8pg - 4ptg )

Syarat syarat penyertaan:
  • Berumur 10 - 12 tahun
  • lelaki
  • Bawa salinan i/c atau sijil kelahiran
  • Datang bersama ibu bapa dan penjaga.

Pada tahun ini kami akan janji kan sesuatu yang lebih menarik dan menjadikan pengalaman yang tak akan adik adik lupakan sekiranya anda berjaya... tahu apa yang kan berlaku sepanjang lawatan pemenang soccer kids musim ke 2 boleh layari facebook taip " Soccerkids TV3".

ini diantara yang menarik....
Rasa tercabar melihat pemain di Everton

Old trafford Stadium... Im i dreaming!!!

 Which bus???

Arsenal stadium ...

Our New friend at liverpool.

Can i bring back?? no.... put back Shafik!!!

Entrance Stadium Chelsea

West ham united...

where the big ben...

eye of london...


after match .....
video