Total Pageviews

Sunday, December 12, 2010

Persahabat pertama....


Perlawanan persahabatan yang pertama mereka menentang MBSA Soccer Kids. Walaupun nama hampir sama tetapi berbeza. Perlawanan pertama kebanyakkan daripada peserta soccer kids agak terkejut kerana cuaca yang hujan lebat dan padang yang berlopak mereka terpaksa menentang pasukan lawan mereka.

Anda dapat lihat sendiri padang yang berlopak dan cuaca yang masih lagi hujan rintik rintik mereka meneruskan perlawanan mereka. 

Peserta soccer kids meneruskan perjuangan mereka walaupun mereka tewas pada peringkat awal soccerkids 0-1 MBSA Soccer kid. 

Serangan demi serangan bagi menyamakan kedudukan tapi disebabkan mereka tidak biasa dengan cuaca dan padang akhirnya tewas.

Ini merupakan satu cabaran hebat dengan kekalahan mereka dan mereka perlu perbaiki kesilapan mereka. MBSA Soccer kids di ketuai oleh Anuar Bakar bekas pemain kebangsaan.

Ini merupakan saat genting dan akhirnya MBSA soccer kid mendapat tendangan penalti, Atas kekasaran penjaga gol Adam .  Tapi bagi kami ini merupakan adat perlawanan.


Coach Azmi meneliti pemainan bagi membetulkan kelemahan pemain.

Serangan demi serangan yang hampir berjaya tapi akhirnya atas kesilapan pemain mereka kecundang.

Coach Asri juga turut turun padang untuk memberi semangat kepada pemain.
Ramai juga ibu bapa yang turun padang bagi menyaksikan perlawanan mereka.


Walau apa pun yang terjadi mereka tetap terus berusaha bagi merebut tempat  11 yang akan menentang pasukan antarabangsa.Diharapkan mereka akan berusaha dengan lebih keras untuk memperbaiki kesilapan mereka.

No comments:

Post a Comment